use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tong in madeirasaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tong in madeirasaus

Tong in madeirasaus

Zelf tong in madeirasaus maken? Met dit lekkere recept voor tong verras je iedereen met een bijzonder en feestelijk gerecht.

Met dit recept voor tong in madeirasaus zet je een verrukkelijk gerecht op tafel. Iedereen kan een kalfs- of rundertong bereiden met dit recept! Geserveerd met een rijke saus gemaakt van champignons en madeira zet je een feestelijk diner op tafel!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    2 uur 40 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 wortel
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 1 kalfstong of rundstong (panklaar)
  • 250 g champignons
  • 3 el Solo Bakken en Braden
  • 35 g bloem
  • 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Rundvlees
  • 2 el tomatenpuree
  • 200 ml madeira
  • 4 el gehakte peterselie
  • ½ citroen

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Maak de wortel, de prei, de ui, de look en de selder schoon en snijd ze in grove stukken. Breng ze samen met de tong aan de kook in 3 liter water. Kruid met peper en zout en laat de tong 2 uur op laag vuur garen.
  2. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze aan in 1 eetlepel Solo. Maak van het bouillonblokje en 500 ml water bouillon.
  3. Maak ondertussen een roux. Verhit twee eetlepels Solo in een sauspan en voeg de bloem toe. Laat de bloem op een laag vuur, al roerende met een houten lepel, garen, tot je een koekjesgeur ruikt. Voeg beetje bij beetje, al roerend de rundsbouillon toe en laat inkoken tot de juiste sausdikte.
  4. Voeg de tomatenpuree, de madeira en de champignons toe aan de saus en laat alles nog 10 minuten doorwarmen.
  5. Warm de tong op in de bouillon, snijd ze in schijfjes en dresseer ze op een schotel.
  6. Overgiet de tong met de warme madeirasaus en werk af met gehakte peterselie. Lekker met versgemaakte aardappelpuree.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.