feestelijk
Tong in madeirasaus
Met dit recept voor tong in madeirasaus zet je een verrukkelijk gerecht op tafel. Iedereen kan een kalfs- of rundertong bereiden met dit recept! Geserveerd met een rijke saus gemaakt van champignons en madeira zet je een feestelijk diner op tafel!
Zelf tong in madeirasaus maken? Met dit lekkere recept voor tong verras je iedereen met een bijzonder en feestelijk gerecht.
Geef score
Kooktijd2 uur 30 min
Voorbereiding
Moeilijkheidgemiddelde moeilijkheid
Porties

- 1 wortel
- 1 prei
- 1 ui
- 2 stengels bleekselderij
- 1 teentje knoflook
- 3 takjes tijm
- 2 blaadjes laurier
- 1 kalfstong of rundstong (panklaar)
- 250 g champignons
- 3 el Solo Bakken en Braden
- 35 g bloem
- 1 blokje Knorr Bouillon Finesse Rundvlees
- 2 el tomatenpuree
- 200 ml madeira
- 4 el gehakte peterselie
- ½ citroen
- Maak de wortel, de prei, de ui, de look en de selder schoon en snijd ze in grove stukken. Breng ze samen met de tong aan de kook in 3 liter water. Kruid met peper en zout en laat de tong 2 uur op laag vuur garen.
- Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Bak ze aan in 1 eetlepel Solo. Maak van het bouillonblokje en 500 ml water bouillon.
- Maak ondertussen een roux. Verhit twee eetlepels Solo in een sauspan en voeg de bloem toe. Laat de bloem op een laag vuur, al roerende met een houten lepel, garen, tot je een koekjesgeur ruikt. Voeg beetje bij beetje, al roerend de rundsbouillon toe en laat inkoken tot de juiste sausdikte.
- Voeg de tomatenpuree, de madeira en de champignons toe aan de saus en laat alles nog 10 minuten doorwarmen.
- Warm de tong op in de bouillon, snijd ze in schijfjes en dresseer ze op een schotel.
- Overgiet de tong met de warme madeirasaus en werk af met gehakte peterselie. Lekker met versgemaakte aardappelpuree.
