use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tompoes van gewokte groenten met langoustines, olijfolie en balsamico
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tompoes van gewokte groenten met langoustines, olijfolie en balsamico

Tompoes van gewokte groenten met langoustines, olijfolie en balsamico

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    30 min
  • Kooktijd
    12 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 12 langoustines traarten
  • 60 g geraspte gruyère
  • 60 g geraspte parmezaan
  • 12 jonge wortels met loof (mini)
  • 30 g erwtjes
  • peper en zout
  • curry
  • Solo vloeibaar voor de bakplaat
  • 2 schoteltjes shiso
  • 2 jonge preisstengels
  • 2 wiite selder takken
  • 0.5 venkel
  • 0.5 rode peper
  • 30 g tuinbonen
  • 1 eetlepel soja saus
  • 30 g erwtenscheuten
  • 1 eetlepel balsamiek azijn
  • 8 takjes bieslook
  • 1 dl Bertolli extra Vergine
  • 1 stuk verse gember
  • 1 eetlepel honing
  • 30 g sojascheuten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Meng de parmezaan en de gruyère.
  2. Maak 12 kleine, platte deegkoekjes, leg ze op een met Solo ingevette bakplaat.
  3. Ze mogen niet meer dan 2 mm dik zijn. Bak ze snel in een heel hete oven.
  4. Spoel de groenten. Schil de worteltjes en snij de prei, de selder en de venkel in julienne.
  5. Dop de erwten en de tuinbonen en blancheer ze. Spoel de soja- en erwtenscheuten.
  6. Pel de gember en hak hem fijn.
  7. Giet een straaltje olijfolie in de wok, verhit de olie en voeg er de groentejulienne en de worteltjes aan toe.
  8. Laat bakken op een zacht vuurtje.
  9. Voeg na 2 minuten de soja- en erwtenscheuten toe.
  10. Laat nog een minuutje bakken en voeg vervolgens de erwten en de tuinbonen toe.
  11. Breng op smaak met zout en peper en voeg de gember toe.
  12. Zet het vuur af.
  13. Voeg de honing en de sojasaus toe.
  14. Meng alles en hou het warm.
  15. Snij de peper in fijne brusoise.
  16. Bak de langoustinestaarten op een hoog vuur.
  17. Kruid met zout en peper en voeg de curry toe.
  18. Blus met balsamicoazijn en olijfolie, voeg de brunoise en de bieslook toe.
  19. Dien op in een torentje met afwisselend een laag groenten en een parmezaankoekje.
  20. Werk af met een toefje shiso cress.
  21. Schik vervolgens de langoustines op het bord en omring ze met een straaltje vinaigrette.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.