soep
Tomatenvelouté met citroengras en limoenblaadjes
Citroengras is een hoog grassoort met rietachtige stengels en bladeren die naar citroen ruiken.
Het is een bijzonder aromatische plant, die thuishoort in Azië maar tegenwoordig in alle werelddelen voorkomt.
Citroengras is een van de meest gebruikte kruiden uit de Thaise keuken...
Citroengras is een hoog grassoort met rietachtige stengels en bladeren die naar citroen ruiken.
Het is een bijzonder aromatische plant, die thuishoort in Azië maar tegenwoordig in alle werelddelen voorkomt.
Citroengras is een van de meest gebruikte kruiden uit de Thaise keuken...
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 2 x 350 g Knorr Tomatenvelouté
- 1 stengel citroengras
- een 10 - tal (gedroogde) limoenblaadjes
- Bereiding:Snij het citroengras overlangs open en verkruimel de limoenblaadjes.
- Verwarm de inhoud van de twee pakjes soep met 650 mi water, het
- citroengras en de limoenblaadjes.
- Breng dit aan de kook en laat even trekken.
- Zeef de soep alvorens ze te serveren.
- Verdeel de soep in diepe borden.
- Leg eventueel een stengel citroengras op het bord ter versiering.Tip van de chef:
- Voeg op het einde een scheutje kokosroom toe en mix de soep kort, opdat
- de kokosroom zeker niet zou schiften. Een gebakken scampi in elk bord
- maakt het gerecht nog exotischer...
