use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Tomaat-garnaal

Tomaat-garnaal wie kent het niet. Met dit recept voor gevulde tomaten met grijze garnalen en mayonaise zet je een heerlijk gerecht op tafel. Tomaten gevuld met de allerlekkerste garnaaltjes en echte mayonaise daarvan smult vast iedereen!

Op zoek naar een lekker recept voor tomaten gevuld met grijze garnalen? Met dit tomaat-garnaal recept scoor je altijd!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Moeilijkheidlage moeilijkheid
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Tomaat-garnaal
  • 8 grote tomaten
  • 500 g gepelde grijze garnalen (of 1 kg ongepelde)
  • 2 el Hellmann's Real mayonaise
  • 1 el gehakte peterselie
  • peper
  • zout
  1. Breng een pot met water aan de kook om de tomaten te ontvellen. Snijd de steeltjes van de tomaten weg en maak een kruisvormige insnede onderaan elke tomaat.
  2. Dompel de tomaten 10 seconden onder in het kokende water en spoel ze onmiddellijk onder koud water. Haal nu de schil eraf met een scherp mesje.
  3. Snijd het hoedje van elke tomaat en houd ze apart. Schep de zaadlijsten voorzichtig uit de tomaten met een koffielepeltje, tot ze helemaal leeg zijn. Snijd eventueel een klein stukje van de onderkant, zodat ze beter blijven staan op het bord.
  4. Pel indien nodig de grijze garnalen. Doe de garnalen in een mengkom. Voeg er twee eetlepels mayonaise aan toe en roer alles voorzichtig om. Voeg naar smaak wat zwarte peper toe.
  5. Borstel de buitenkant van de tomaten in met wat olijfolie, vul ze met de garnalensalade en werk af met gehakte peterselie. Plaats de hoedjes op de tomaten, leg 2 tomaten op elk bord en dien vers op.
  6. Tomaat-garnaal smaakt heerlijk met krokante toast, goudbruin gebakken met Solo in de oven.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.