Toastjes met zalm, komkommer en zure room
De komkommer is van dezelfde familie als de augurken en courgettes.
Hij komt uit de Himalaya en werd meer dan 3000 jaar geleden reeds gekweekt in India.
Wij gebruikten komkommer als versiering op dit heerlijk toastje.
De komkommer is van dezelfde familie als de augurken en courgettes.
Hij komt uit de Himalaya en werd meer dan 3000 jaar geleden reeds gekweekt in India.
Wij gebruikten komkommer als versiering op dit heerlijk toastje.
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 300 gr Noorse Atlantische Zalm van Iglo
- 3 witte boterhammen
- 1/2 komkommer
- 1 eetlepel fijngehakte dille
- 1 eetlepel Bertolli olijfolie
- 1/2 limoen
- 75 ml zure room
- grof zeezout
- peper
- Bereiding:Bereid de zalm volgens de instructies op de verpakking en laat hem afkoelen.
- Snij de geschilde komkommer in dunne reepjes en vermeng ze met olijfolie en enkele druppels limoensap.
- Snij de limoen daarna in kleine stukjes.
- Klop de room lichtjes op en breng op smaak met zout en peper.
- Snij de zalm in kleine stukjes.
- Snij elke boterham ongeveer in 6 stukjes en toast ze.
- Schik de zalm op de toastjes. Garneer met komkommer, room, een beetje
- dille en een klein stukje limoen.
