voorgerecht
Tijgergarnalen op een slaatje met nori
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 100 g witte kool, in dunne repen
- 50 g Thaise aspergepunten, in de lengte gehalveerd
- 2 eetlepels citroensap
- 2 eetlepels mirin (Japanse rijstwijn, te vervangen door droge sherry)
- 1 koffielepel miso (Japanse bouillonpasta, eventueel te vervangen door bouillonpoeder)
- 1 versnipperd sjalotje
- 2 eetlepels Solo vloeibaar
- 3 eetlepels maisolie
- peper en zout
- 2 norivellen, in dunne reepjes (liefst kort geroosterde)
- 4 teentjes knoflook, fijngehakt
- 16 grote tijgergarnalen of gamba's
- Breng 1 liter water aan de kook. Kook de witte kool en de aspergepunten gedurende 1 minuut.
- Laat uitlekken en afkoelen tot lauw.
- Meng een eetlepel citroensap, de mirin, de miso, de gesnipperde sjalot en 3 eetlepels olie tot een dressing.
- Voeg naar smaak peper toe. Vermeng met de aspergepunten en de witte kool.
- Strooi de reepjes nori erover.
- Fruit de knoflook in de Solo. Zet het vuur hoog en bak de garnalen in de hete pan gedurende 2 à 3 minuten.
- Besprenkel met de rest van het citroensap en bestrooi met een snufje zout.
- Serveer direct op een bedje van het nori-slaatje.
