Tempura van kabeljauw met sojadip
Tempura is een heerlijk Japans gerecht dat eigenlijk bestaat uit een soort beignets van vis of zeevruchten die in een bijhorende sojasaus kunnen gedipt worden.
Tempura is een heerlijk Japans gerecht dat eigenlijk bestaat uit een soort beignets van vis of zeevruchten die in een bijhorende sojasaus kunnen gedipt worden.
Geef score
Porties

- Ingrediënten:
- 1 kabeljauwfilet van Iglo (400 g)
- 5 eetlepels Maïzena
- 5 eetlepels water
- 15 blaadjes koriander
- 1 mespunt wasabi (verkrijgbaar in speciaalzaken)
- 1 liter heldere arachideolie
- 1 dl sojasaus
- Bereiding:Meng het water met de Maïzena en laat dit een halfuurtje staan.
- Snij de kabeljauw in stukjes van ongeveer 2 centimeter.
- Snij de korianderblaadjes grof.
- Meng de wasabi met de sojasaus en voeg de koriander hieraan toe.
- Verwarm de arachideolie in een pan of in een friteuse. Je kan dit
- frituurvet naderhand enkel nog voor vis gebruiken !
- Kruid de stukjes vis met zout en peper en haal ze door het Maïzenabeslag. Bak ze per tien stukjes krokant in de olie.
- Serveer de tempura op kleine bordjes en dip ze naar hartenlust
- in de sojasaus !
