use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tartiflette met reblochon
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tartiflette met reblochon

Tartiflette met reblochon

Recept van Knorr.
Maak vanavond eens tartiflette met reblochon, een verrukkelijke ovenschotel met een lekkere kaas uit de Haute-Savoie.

Recept van Knorr.
Maak vanavond eens tartiflette met reblochon, een verrukkelijke ovenschotel met een lekkere kaas uit de Haute-Savoie.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    4
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 400 gram vastkokende aardappelen
  • 1 Knorr Finesse Groenten bouillonblokje
  • 1 ui
  • 2 sjalotten
  • 4 el vloeibare margarine
  • 150 gram gerookte spekblokjes
  • 1 rijpe Reblochon kaas
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 dl room
  • 2 dl witte wijn
  • 1 Knorr bouillon keteltje groenten

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 180 °C.
  2. Schil de aardappelen en snijd ze in plakjes van 0,5 cm. Doe ze in een panen voeg koud water bij tot ze net onderstaan. Voeg het bouillonblokje toe en breng aan de kook. Kook ze in 15 minuten net niet gaar. Giet ze af.
  3. Pel en snipper intussen de ui en de sjalotten en fruit ze in 2 eetlepels vloeibare margarine. Voeg de spekblokjes toe en laat alles 3 minuten zachtjes bakken.
  4. Bestrijk een ovenschotel in met 2 eetlepels vloeibare margarine. Verdeel de helft van de spekblokjes over de bodem en leg er de helft van de aardappelen op. Schik daarop de rest van de spekblokjes en vervolgens de rest van de aardappelen.
  5. Verdeel de kaas in 2 dikke plakken zonder de korst te verwijderen en snipper de knoflook zeer fijn. Leg de kaas met de korst naar beneden op de aardappelen.
  6. Meng de room met de wijn en de knoflook met het bouillonketeltje en verwarm op een laag vuur zodat het bouillonketeltje smelt. Breng op smaak met peper. Schenk de saus over de aardappelen en bak 35 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een groene salade.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.