use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tartiflette
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tartiflette

Tartiflette

Heb je zin in keilekker comfortfood uit je eigen oven? Tijd voor tartiflette met Solo Crèmefine, spek en reblochon. Met dit simpele recept lukt het je zonder moeite!

Tartiflette is een boerengerecht uit de Franse Haut Savoie en wordt gemaakt van aardappel, spek, uien en Reblochonkaas. Tegenwoordig is tartiflette een echt wintersportgerecht! Wil je eens zelf tartiflette maken dan is dit een lekker tartiflette recept. Serveer er een lekkere salade bij en je maaltijd is compleet!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    1 uur 10 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 100 g gerookt spek
  • 1 sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 500 g kruimige aardappelen
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • 1 el verse rozemarijn
  • 125 ml witte wijn
  • 100 ml Solo Crèmefine Vol
  • 85 g reblochon

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor tot 200 °C.
  2. Snijd het spek in reepjes. Houd 4 plakjes opzij voor de afwerking. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de sjalot fijn.
  3. Stoof het spek aan in de pan. Voeg de ui, knoflook en rozemarijnblaadjes toe.
  4. Snijd de aardappelen in plakjes. Snijd de kaas in blokjes meng ze onder de aardappelen en de gebakken spekreepjes. Verdeel dit mengsel over 4 kleine ovenschaaltjes.
  5. Meng de witte wijn met de Solo Crèmefine Patisserie en verdeel over de schaaltjes. Zet de tartiflettes ca. 45 minuten in de hete oven. Leg er net voor het einde van de gaartijd de 4 plakjes spek bovenop en schuif de schaaltjes nog kort onder de hete grill.
Veggieversie van deze tartiflette maken? Simpel: vervang het spek door reepjes gerookte tofu of quorn.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.