lekker eten
Tartiflette
Tartiflette is een boerengerecht uit de Franse Haut Savoie en wordt gemaakt van aardappel, spek, uien en Reblochonkaas. Tegenwoordig is tartiflette een echt wintersportgerecht! Wil je eens zelf tartiflette maken dan is dit een lekker tartiflette recept. Serveer er een lekkere salade bij en je maaltijd is compleet!
Heb je zin in keilekker comfortfood uit je eigen oven? Tijd voor tartiflette met Solo Crèmefine, spek en reblochon. Met dit simpele recept lukt het je zonder moeite!
Geef score
Kooktijd50 min
Voorbereiding
Moeilijkheidlage moeilijkheid
Porties

- 100 g gerookt spek
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 500 g kruimige aardappelen
- versgemalen peper
- zeezout
- 1 el verse rozemarijn
- 125 ml witte wijn
- 100 ml Solo Crèmefine Vol
- 85 g reblochon
- Verwarm de oven voor tot 200 °C.
- Snijd het spek in reepjes. Houd 4 plakjes opzij voor de afwerking. Pel en plet de knoflook. Pel en snipper de sjalot fijn.
- Stoof het spek aan in de pan. Voeg de ui, knoflook en rozemarijnblaadjes toe.
- Snijd de aardappelen in plakjes. Snijd de kaas in blokjes meng ze onder de aardappelen en de gebakken spekreepjes. Verdeel dit mengsel over 4 kleine ovenschaaltjes.
- Meng de witte wijn met de Solo Crèmefine Patisserie en verdeel over de schaaltjes. Zet de tartiflettes ca. 45 minuten in de hete oven. Leg er net voor het einde van de gaartijd de 4 plakjes spek bovenop en schuif de schaaltjes nog kort onder de hete grill.
