use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tartaar van zalm met chips
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tartaar van zalm met chips

Tartaar van zalm met chips

Al ooit zelf een tartaar willen maken maar u wist u niet hoe ?

100 ideeën stelt u voor: "Tartaar van zalm met chips".

Lees verder, print het receptje uit en probeer het !

Al ooit zelf een tartaar willen maken maar u wist u niet hoe ?

100 ideeën stelt u voor: "Tartaar van zalm met chips".

Lees verder, print het receptje uit en probeer het !

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Ingrediënten:
  • 300g zalmfilet van Iglo
  • 1 komkommer
  • 150 g zure room
  • 120 g grof zout
  • peper van de molen
  • dille
  • wodka
  • fijn zout
  • 60 g fijne suiker
  • cayennepeper
  • 2 aardappelen
  • frituurolie
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 blaadjes gelatine
  • kreeftensaus:
  • 200 g bisque van kreeft
  • 2 eetlepels Bertolli olijfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Bereiding:Bestrooi de zalm met een mengeling van suiker, grof zout, peper, dilletakjes en laat de vis 48 uur op een koude plaats trekken.
  2. Spoel de zalmfilets af onder koud water en dep droog met keukenpapier.
  3. Versnijd de vis in fijne blokjes en breng op smaak met peper van de molen, verse dille en een scheutje wodka.
  4. Schil de aardappels en versnijd ze eerst in een rechte vorm en daarna in driehoekjes.
  5. Frituur de plakjes in olie tot krokante chips.
  6. Schil de komkommer, verwijder de zaden, versnijd het vruchtvlees in fijne blokjes en meng met peper, zout, cayennepeper, gehakte dille, zure room en witte wijnazijn.
  7. Laat de gelatineblaadjes weken in een beetje warm water.
  8. Knijp ze los en voeg ze toe aan het komkommermengsel.
  9. Plaats ronde vormen in het midden van de borden.
  10. Vul deze voor 2/3 met tartaar.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.