use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Tapijtschelpen met witte bonen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Tapijtschelpen met witte bonen

Tapijtschelpen met witte bonen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    5 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 180 g witte bonen uit blik
  • 1 kg tapijtschelpen
  • zout en peper
  • 2 jonge wortelen
  • 2 eetlepels Solo
  • koriander
  • peterselie
  • pimentvlokken of -poeder
  • 1 dl witte wijn
  • 1 ui
  • 1 jonge prei

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Spoel de bonen.
  2. Pel en snipper de ui fijn, schraap de wortelen en snipper samen met de prei in beetklare stukjes.
  3. Laat de ui in de Solo stoven en voeg dan de wortelen en de prei toe.
  4. Breng op smaak met de koriander, de peterselie, het piment en de witte wijn.
  5. Voeg de bonen toe en laat 1 minuut garen.
  6. Voeg dan de tapijtschelpen erbij en dek af. Laat op een hoog vuur garen tot alle schelpen open zijn. Dien onmiddellijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.