use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Taco's met kalkoen, munt en koriander en een avocado- en tomatensalade
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Taco's met kalkoen, munt en koriander en een avocado- en tomatensalade

Taco's met kalkoen, munt en koriander en een avocado- en tomatensalade

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 12 tacoschelpen
  • 2 limoenen
  • 1 klein bosje verse munt (ongeveer 15 g)
  • 1 klein bosje verse koriander (ongeveer 15 g)
  • 1 rijpe avocado
  • 1 pot of blik kidneybonen (ongeveer 400 g)
  • 500 g kleine tomaten
  • 400 g kalkoenfilet
  • 1 el taco- of Mexicaanse kruiden
  • 4 el Solo Vloeibaar Light
  • 4 el crème fraîche

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 130°C. Verwarm de tacoschelpen 15 minuten in een voorverwarmde oven. Halveer de limoenen. Snijd een helft in 4 partjes. Pers de andere limoenhelften uit.
  2. Was de munt en de koriander en haal de blaadjes eraf. Halveer en schil de avocado. Verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Meng met 1 eetlepel limoensap. Giet de kidneybonen af.
  3. Was de tomaten, snijd in partjes en meng die voorzichtig met de avocado, de bonen en 1 theelepel taco- of Mexicaanse kruiden. Snijd de kalkoen in zeer kleine stukjes van 0,25 cm. Meng met de rest van de taco- of Mexicaanse kruiden.
  4. Laat een wok of grote pan op hoog vuur heet worden. Spuit eerst de Solo Vloeibaar Light in de pan en wacht totdat de margarine begint te bruisen. Voeg als de margarine bijna niet meer bruist, de kalkoen toe en roerbak 5 minuten.
  5. Meng de munt- en korianderblaadjes door de avocado- en tomatensalade en voeg naar smaak limoensap toe.
  6. Doe de geroerbakte kalkoen in een schaal en garneer met limoenpartjes. Doe de Kooroom voor verrijken in een schaaltje en leg de tacoschelpen op een groot bord. Aan tafel kan iedereen zijn eigen tacoschelpen vullen met kalkoen, salade en crème fraîche. De rest van de salade kan apart worden gegeten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.