voorgerecht
Taartje van tongscharfilets op spinazie , wortelsaus en pijnboompitten
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- 2 eetlepels gehakte peterselie
- zout en peper
- 250 g wortelen
- 2.5 dl gevogeltebouillon
- 150 g Solo
- 300 g bladspinazie met room
- 0.5 knolselder
- 400 g tongscharfilets
- 20 g mosterd
- 4 eetlepels pijnboompitten
- 2 eetlepels broodkruim
Voorbereiding
- Schil en snijd de selder in 24 plakjes van, 3 mm dik en ongeveer 4 cm diameter.
- Warm de oven voor op 180°.
Bereiding
- Kruid de knolselderplakjes en gaar ze in een stoomkoker.
- Schik ze vervolgens lichtjes op elkaar in 4 porties in cirkelvorm op een beboterde ovenplaat.
- Bereid de spinazie kort in een weinig Solo en verdeel over de knolselderij.
- Stoom de gekruide tongscharfilets halfgaar, schik ze op de spinazie en strijk er een beetje mosterd over.
- Meng de peterselie met het broodkruim.
- Verdeel over de vier porties en druk licht aan.
- Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 5 à 7 minuten totdat de bovenkant gekorst is.
- Was ondertussen de wortelen en kook ze gaar in de gevogeltebouillon, gekruid met peper en zout.
- Pureer de massa en passeer door een zeef.
- Werk de puree af met 75 g Solo.
- Rooster de pijnboompitten.
- Schik de bereidingen op warme borden en strooi de pijnboompitten erover.
