use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Taartje van tongscharfilets op spinazie , wortelsaus en pijnboompitten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Taartje van tongscharfilets op spinazie , wortelsaus en pijnboompitten

Taartje van tongscharfilets op spinazie , wortelsaus en pijnboompitten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    25 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 2 eetlepels gehakte peterselie
  • zout en peper
  • 250 g wortelen
  • 2.5 dl gevogeltebouillon
  • 150 g Solo
  • 300 g bladspinazie met room
  • 0.5 knolselder
  • 400 g tongscharfilets
  • 20 g mosterd
  • 4 eetlepels pijnboompitten
  • 2 eetlepels broodkruim

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Schil en snijd de selder in 24 plakjes van, 3 mm dik en ongeveer 4 cm diameter.
  2. Warm de oven voor op 180°.
Bereiding
  1. Kruid de knolselderplakjes en gaar ze in een stoomkoker.
  2. Schik ze vervolgens lichtjes op elkaar in 4 porties in cirkelvorm op een beboterde ovenplaat.
  3. Bereid de spinazie kort in een weinig Solo en verdeel over de knolselderij.
  4. Stoom de gekruide tongscharfilets halfgaar, schik ze op de spinazie en strijk er een beetje mosterd over.
  5. Meng de peterselie met het broodkruim.
  6. Verdeel over de vier porties en druk licht aan.
  7. Plaats in de voorverwarmde oven gedurende 5 à 7 minuten totdat de bovenkant gekorst is.
  8. Was ondertussen de wortelen en kook ze gaar in de gevogeltebouillon, gekruid met peper en zout.
  9. Pureer de massa en passeer door een zeef.
  10. Werk de puree af met 75 g Solo.
  11. Rooster de pijnboompitten.
  12. Schik de bereidingen op warme borden en strooi de pijnboompitten erover.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.