use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
bijgerecht

Taartje van kerstomaten en tapenade van zongedroogde tomaten

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd1 uur
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Taartje van kerstomaten en tapenade van zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g ontpitte zwarte olijven
  • 30 g zongedroogde tomaten
  • 2 el Solo vloeibaar
  • 1 rol kant-en-klaar bladerdeeg
  • 250 g kerstomaten
  • extra nodig:
  • ronde bakvorm ø 24 cm
  • bakpapier
  1. Verwarm de oven voor tot 170 °C.
  2. Pel en snijd de knoflook grof. Doe 80 g van de olijven met de zongedroogde tomaten, de look en de Solo vloeibaar in de kom van een keukenrobot of een blender en hak alles grof tot een tapenade. Heb je geen keukenrobot of blender, dan kan je dit ook met een staafmixer doen.
  3. Bekleed de taartvorm met bakpapier. Ontrol het bladerdeeg en bekleed de vorm ermee. Prik de bodem met een vork op diverse plaatsen in. Bestrijk de bodem met de tapenade en verdeel de kerstomaten en de rest van de olijven erover. Snijd de overhangende randjes eraf.
  4. Bak de taart in ca. 45 minuten in de voorverwarmde oven lichtbruin en gaar.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.