use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Taart met witte chocolade en bosbessen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Taart met witte chocolade en bosbessen

Taart met witte chocolade en bosbessen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    55 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Voor het deeg:
  • 250 g witte bloem
  • 25 g poedersuiker
  • 2 eidooiers
  • 125 g Solo Patisserie
  • 45 ml water
  • Voor de vulling:
  • 200 g witte chocolade
  • 250 g mascarponekaas
  • Voor de versiering:
  • 300 g bosbessen
  • geraspte of fijn gesneden zeste van 1 limoen
  • poedersuiker om over de taart te strooien
  • muntblaadjes
  • 1 ronde taartvorm 26 cm

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Neem een kom en meng de suiker, het water en de Solo Patisserie samen.
  3. Voeg er de eidooiers aan toe.
  4. Kneed het deeg, rol het in folie en plaats het vervolgens gedurende 30 minuten in de koelkast.
  5. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. Bedek een bakvorm met een diameter van ongeveer 26 cm met bakpapier en plaats er het uitgerolde deeg in. Prik met een vork kleine gaatjes in het deeg en zorg ervoor dat het niet kan rijzen tijdens het bakken (plaats er bijvoorbeeld graantjes of rijst in). Bak op 180 graden tot het deeg een goudbruine kleur heeft. Laat het nadien afkoelen.
  6. Laat nu voor de vulling de witte chocolade smelten au bain-marie. Eens gesmolten haal je de chocolade van het vuur.
  7. Voeg nu de mascarpone toe en meng tot een homogeen geheel met een lepel.
  8. Strijk vervolgens de vulling uit op het afgekoelde deeg en werk af met het de bosbessen. Besprenkel de taart met poedersuiker en werk af met limoenzeste en muntblaadjes.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.