Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C voor een heteluchtoven).
Vet de cakevorm in en bestuif hem met een laagje bloem. Neem een mixer en meng 200 g Solo Patisserie met de suiker tot je een smeuïg geheel hebt. Roer de eieren er een voor een door.
Meng de bloem, het puddingpoeder, het bakpoeder en het snufje zout. Roer het mengsel samen met de melk kort en zachtjes onder het deeg.
Meng er 125 g bosbessen doorheen.
Giet het deeg in de ingevette en met bloem bestoven cakevorm en bak gedurende 50-60 minuten in de voorverwarmde oven. Om te weten of de taart gaar is, prik je met een satéstokje in het midden van de taart. Kleeft er geen deeg meer aan het stokje? Dan is je taart klaar. Laat de bosbessencake gedurende 15 minuten in de bakvorm rusten. Haal hem daarna uit de bakvorm en laat hem afkoelen op een taartrooster.
Klop ondertussen de 75 g Solo Patisserie en de poedersuiker gedurende minstens 5 minuten op, tot het mengsel een stevig geheel wordt. Roer er de roomkaas met een spatel doorheen.
Breng het roombeslag vervolgens met een lepel aan op de bovenkant van de cake.
Versier de cake met bloemen van bosbessen en halve frambozen. Je kunt nu genieten van je taart met bosbesbloemen.