Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Taart met 3 kazen en noten met een witloofslaatje

Mmm… deze taart met kaas en noten smaakt heerlijk in combinatie met een fris slaatje. Ideaal comfortfood voor op een regenachtige avond.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd50 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
hoofdgerecht
overig europees
Vegetarisch
recipe image Taart met 3 kazen en noten met een witloofslaatje
  • 1 verpakking kant-en-klaar kruimeldeeg
  • 1 prei
  • 2 el Solo Vloeibaar
  • 50 g gorgonzola
  • 50 g reblochon
  • 50 g gruyère
  • 200 g room
  • 3 eieren
  • 50 g walnoten
  • 4 stronken witlof
  • geraspte schil van 1 citroen
  • enkele blaadjes verse basilicum
  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Ontrol het kruimeldeeg in een grote, ingevette taartvorm. Snij de stukjes deeg die over de randen uitsteken eraf. Bak het deeg zo'n 5 minuten voor in de oven (leg eventueel bakknikkers op het rauwe kruimeldeeg om de bodem blind te bakken).
  2. Snij de prei in dunne reepjes. Verhit de Solo in een pan en bak de fijngesneden prei enkele minuten op een hoog vuur.
  3. Snij de 3 soorten kaas in blokjes en bedek de gebakken deegbodem ermee. Voeg daaraan de gebakken prei toe.
  4. Meng de room met de eieren en kruid met peper. Giet over de kaas en prei. Besprenkel de taart met de noten en laat 20 minuten bakken in de oven.
  5. Maak intussen een slaatje met de witloof: snij de witloof in schijfjes en meng met de citroenschil en enkele blaadjes basilicum.
Toffe variant: je kan van deze taart met kaas en noten ook minitaartjes maken. Ziet er leuk uit en smaakt net zo lekker!

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.