use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Sundae vanille-karamel
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Sundae vanille-karamel

Sundae vanille-karamel

Gepost door Carte dOr

Gepost door Carte dOr

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 bolletjes Carte d’Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
  • 25 g pecannoten, grofgemaald
  • 4 wafels
  • 2 kleine bananen
  • 2 tl citroensap
  • 50 ml slagroom
  • 4 el karamelsaus

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm een kleine koekenpan en rooster daarin droog de gemalen pecannoten gedurende 1 tot 2 minuten. Laat afkoelen.
  2. Verbrokkel de wafels in een kleine kom en meng met de noten. Reserveer 4 tl van dit mengsel voor decoratie.
  3. Snij de bananen en meng ze in een kom goed met het citroensap.
  4. Verdeel de helft van de bananen over 4 sundaeglazen. Schep hier 1.5 tl karamelsaus op en verdeel de helft van het koekjesmengsel erover. Herhaal dit.
  5. Schep in elk glas een bolletje Carte d’Or Vanilleroomijs op de laatste koeklaag.
  6. Werk af met de slagroom.
  7. Serveer elk sundaeglas bestrooid met het noten-koekmengsel en eventueel een extra tl karamelsaus.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.