nagerecht
Sundae vanille-karamel
Gepost door Carte dOr
Gepost door Carte dOr
Geef score
Kooktijd20 min
Porties

- 4 bolletjes Carte d’Or Vanilleroomijs (100 g/200 ml)
- 25 g pecannoten, grofgemaald
- 4 wafels
- 2 kleine bananen
- 2 tl citroensap
- 50 ml slagroom
- 4 el karamelsaus
- Verwarm een kleine koekenpan en rooster daarin droog de gemalen pecannoten gedurende 1 tot 2 minuten. Laat afkoelen.
- Verbrokkel de wafels in een kleine kom en meng met de noten. Reserveer 4 tl van dit mengsel voor decoratie.
- Snij de bananen en meng ze in een kom goed met het citroensap.
- Verdeel de helft van de bananen over 4 sundaeglazen. Schep hier 1.5 tl karamelsaus op en verdeel de helft van het koekjesmengsel erover. Herhaal dit.
- Schep in elk glas een bolletje Carte d’Or Vanilleroomijs op de laatste koeklaag.
- Werk af met de slagroom.
- Serveer elk sundaeglas bestrooid met het noten-koekmengsel en eventueel een extra tl karamelsaus.
