Stoofpotje van varkenshaas en kalfsgehakt
Eens uitpakken met een wereldgerecht waarin gehakt verrassend anders wordt gebruikt? Met dit Indische stoofpotje van varkenshaas en kalfsgehakt win je zeker fans.
Geef score
Kooktijd1 uur
Voorbereiding
Porties

- 250 g kalfsgehakt
- 3 eetlepels havermout
- 1 eetlepel tandooripoeder
- 1 eetlepel mierikswortelpoeder
- Solo Vloeibaar
- 250 g varkenshaasje
- zout en peper
- 1 ei
- 2 eetlepels versnipperde kervel
- 6 tomaten
Voorbereiding
- Pel en ontpit de tomaten en snijd ze in stukken.
Bereiding
- Bak het varkenshaasje aan in 50 g Solo en verdeel in schijfjes.
- Meng het gehakt met het ei en de havermout. Breng op smaak met versnipperde kervel, peper en zout en rol ten slotte balletjes van het gehakt.
- Kook ze in een beetje water.
- Kruid de stukjes tomaat met tandoori, mierikswortelpoeder, peper en zout en voeg het kook vacht van de balletjes toe.
- Laat de saus 35 minuten garen op zacht vuur.
- Haal de saus door een zeef en doe ze terug in de pan.
- Dompel het vlees onder in de saus en laat op zacht vuur warmen.
