use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Stoofpotje van kweepeer en linzen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Stoofpotje van linzen

Stoofpotje van kweepeer en linzen

Recept zelf stoofpotje maken. Recepten met Puy linzen en kweepeer.

Heerlijke stoofpot van kweepeer en linzen, gekookte aardappelen en à la minute steak. Vol van smaak, mede door de Becel Original.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    2 porties

Ingrediënten
 

  • 1 kweepeer
  • 2 el citroensap
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el Becel Original margarine (vloeibaar) (20g)
  • 100 g Puy linzen
  • 400 g tomatenblokjes in blik
  • 1 el couscous kruiden
  • 200 g panklare prei
  • 450 g panklare aardappelen
  • 2 à-la-minute steaks
  • 2 el grof gesneden koriander

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Was de kweepeer, Snijd hem in parten, verwijder het klokhuis en het steeltje en snijd de parten elk in 4 dunne partjes. Leg de partjes in een schaal voeg zoveel koud water toe zodat ze onder staan en roer het citroensap erdoor. Pel en snipper de ui en de knoflook. Was en controleer de linzen op steentjes.
  2. Verhit anderhalve eetlepel van de Becel Original en fruit de ui met de knoflook. Voeg de linzen, de uitgelekte kweepeer, de tomatenblokjes, 1 dl water, de couscouskruiden en peper naar smaak toe en breng alles aan de kook. Stoof de linzen en de kweepeer in ca. 30 minuten gaar. Voeg na 15 minuten stoven de prei toe en controleer of er nog voldoende vocht in de pan zit voeg anders nog wat heet water toe.
  3. Kook intussen de aardappelen in water in ca. 20 minuten gaar.
  4. Bestrijk de à la minute steaks met de rest van de Becel en bestrooi met peper naar smaak. Gril de steaks in een hete grillpan aan beide kanten bruin en rosé vanbinnen.
  5. Garneer het stoofpotje met de koriander en serveer met de gekookte aardappelen en de steak.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.