bijgerecht
Stoofperen met thee
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 4 stoofperen
- Porto
- 150 g suiker
- 4 eetlepels Solo Vloeibaar
- 7 dl melk
- 50 g puddingpoeder
- 80 g suiker
- 2 zakjes vanille thee
- 30 g Solo
- Snij de peren in 2, haal er het klokhuis uit en giet er de Porto in.
- Strooi er de suiker over en giet over elk stuk peer 1 lepel Solo Vloeibaar.
- Schuif ze in een op 140° C voorverwarmde oven gedurende 50 minuten.
- Maak ondertussen de saus door 5 dl melk aan de kook te brengen.
- Haal van het vuur, voeg er de theezakjes bij en laat 10 minuten trekken.
- Los de suiker en het puddingpoeder op in de resterende melk.
- Verwijder de theezakjes en voeg de koude melk samen met de Solo bij de warme melk.
- Laat op zacht vuur onder voortdurend roeren indikken.
