hoofdgerecht
Spinaziesalade met gegratineerde geitenkaas
Geef score
Kooktijd10 min
Voorbereiding
Porties

- 4 Crottins de Chavignol
- 500 g spinazieblaadjes
- 4 eetlepels bloem
- 4 eetlepels paneermeel
- 4 plakjes brood
- 1 plak serrano-ham
- 1 eetlepel gehakte bieslook (of peterselie)
- 100 g pijnboompitten
- 1 eetlepel notenolie
- 1 eetlepel sherryazijn
- Zout
- 2 eetlepel(s) Bertolli extra Vergine
- peper
- Solo Frituur olie
- Maak de vinaigrette door de oliesoorten en de azijn te mengen.
- Voeg peper en zout naar smaak toe.
- Spoel de spinazie grondig af.
- Droog ze in een doek (hou enkele blaadjes apart voor de afwerking) en vermeng met de vinaigrette.
- Verdeel de spinazie over 4 borden.
- Laat de plak ham even bruin worden in de oven en snij hem in driehoekjes.
- Rooster de boterhammen licht.
- Haal de geitenkaas even door de bloem en het paneermeel en bak ze snel in heet frituurvet.
- Leg ze op de stukjes brood.
- Verdeel de toastjes en de driehoekjes ham over de salade en bestrooi alles met gehakte pijnboompitten, bieslook en versgemalen peper.
- Bak de apart gehouden spinazieblaadjes krokant in hete frituurolie en verdeel deze chips over de borden.
