use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Speculaasmousse
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Speculaasmousse

Speculaasmousse

Dessertglaasjes met speculaasmousse, chocolade-notencrunch en gepocheerd peertje

Dessertglaasjes met speculaasmousse, chocolade-notencrunch en gepocheerd peertje

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

Speculaasmousse
  • 200 g speculaas koekjes
  • 150 ml melk
  • 150 ml mascarpone
  • 200 ml Solo crèmefine slagroom
Chocolade- notencrunch
  • 200 g notenmengeling, gehakt
  • 1 el kokosolie
  • 1 el cacaopoeder
  • 1 el agave
Peertjes
  • 200 ml witte wijn
  • 200 ml rode wijn
  • 4 stoofpeertjes
  • 1 steranijs
  • 1 vanillestokje
  • sap 1 citroen
  • 2 el honing

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Mousse
  1. Cutter de speculooskoekjes met melk tot gladde massa.
  2. Doe de mascarpone mee in de cutter en cutter kort mee.
  3. Klop de slagroom op.
  4. Doe het mascarpone mengsel onder de opgeklopte slagroom.
  5. Vouw onder elkaar tot een zachte mousse.
  6. Bewaar de mousse (in een spuitzak) in de koelkast.
Crunch
  1. Meng alle ingrediënten voor de crunch.
  2. Zorg ervoor dat de noten goed voorzien zijn van het cacao-kokosoliemengsel.
  3. Verdeel op een bakplaat met bakpapier.
  4. Laat 15 minuten kleuren op 160°.
  5. Laat afkoelen.
Peertjes
  1. Doe alles voor de peertjes in een steelpan en laat opkoken.
  2. Schil de peertjes volledig.
  3. Pocheer ze gedurende 10 minuten.
  4. Laat afkoelen in het sap.
Serveren
  1. Halveer de peertjes.
  2. Snij het klokhuis en de onderkant eruit.
  3. Snij een helft in klein blokjes, laat de andere helft heel.
  4. Doe de kleine blokjes in de onderkant van je glaasje/kommetje.
  5. Serveer hierop een dot van de mousse.
  6. Werk af met crunch en dresseer met de andere halve peer.
  7. Bedekt met folie kan je deze glaasjes nog in de koelkast bewaren indien je ze op voorhand hebt klaargemaakt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.