use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spaghettini met gebakken Sint-Jakobsvruchten en verse pesto
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Spaghettini met gebakken Sint-Jakobsvruchten en verse pesto

Spaghettini met gebakken Sint-Jakobsvruchten en verse pesto

Deze spaghettini met sint-jakobsvruchten staat mooi op je menu wanneer je een etentje houdt. Je gasten zijn vast onder de indruk!

van Jeroen De Pauw

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • Tomatensaus:
  • 4 tomaten
  • 2 sjalotten
  • 3 teentjes knoflook
  • Pesto:
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 bosje krulpeterselie
  • 100 g pijnboompitten
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • 2 teentjes look
  • scheutje water
  • Voorbereiding:
  • 12 Sint-Jakobsvruchten
  • Solo Vloeibaar
  • 250 g spaghettini
  • 2 courgettes
  • basilicum
  • enkele schilfers Parmezaanse kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Tomatensaus:
  2. Dompel de tomaten tien tellen in kokend water en laat ze schrikken in koud water.
  3. Pel de tomaten, snij ze in vieren, verwijder de pitjes en snij ze in blokjes.
  4. Stoof de tomatenblokjes samen met de gesnipperde sjalotten.
  5. Voeg naar eigen smaak wat geperste knoflook toe en laat sudderen. Kruid met peper en zout.
  6. Pesto:
  7. Mix de ingrediënten samen fijn in de blender.
Bereiding
  1. Kook de spaghettini beetgaar in kokend gezouten water met Solo Vloeibaar. Bewaar het kookvocht.
  2. Snij de courgettes in hele fijne lange slierten, zoals de spaghettini.
  3. Overgiet de courgetteslierten met het kookvocht van de pasta.
  4. Dep de Sint-Jakobsvruchten goed droog, kruid met peper en zout en bak ze kort in hete Solo Vloeibaar.
  5. Meng de pasta met de tomatensaus en de courgetteslierten.
  6. Leg een flinke schep pasta in het midden van het bord, steek de warme Sint-Jakobsvruchten op een stokje en werk af zoals op de foto.
Roer goed als je de pasta kookt voor je spaghettini met sint-jakobsvruchten: zo plakt er niets aan de bodem van je kookpot.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.