use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spaghetti van asperge met een carpaccio van Schotse zalm
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Spaghetti van asperge met een carpaccio van Schotse zalm

Spaghetti van asperge met een carpaccio van Schotse zalm

Combineer spaghetti van asperge met echte pasta en Schotse zalm voor een origineel gerecht, boordevol smaak. Pastafans zullen er gek op zijn!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    6 porties

Ingrediënten
 

  • Solo Vloeibaar
  • 250 g spaghetti
  • 500 g asperges
  • 500 g rauwe zalm in flinterdunne plakjes
  • 200 g zure room
  • 2 dl gevogelteconsommé
  • 1 potje bieslook
  • kerriepoeder
  • suiker
  • peper en zout
  • extra vergine olijfolie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de spaghetti al dente.
  2. Verfris met koud water en meng er wat Solo Vloeibaar doorheen om kleven te voorkomen.
  3. Schil de asperges en verwijder de houterige uiteinden.
  4. Maak lange flinterdunne slierten van de asperges met behulp van een mandoline of dunschiller.
  5. Bewaar de aspergeslierten in een vochtige doek om verkleuring en uitdroging te voorkomen.
  6. Laat de gevogelteconsommé met de zure room inkoken tot een derde van het volume.
  7. Kruid met peper, zout, suiker en wat kerriepoeder.
  8. Voeg de asperges toe en kook ze beetgaar.
  9. Voeg dan de spaghetti erbij om door te warmen.
  10. Draai de asperges en de pasta op een grote keukenvork en schik op voorverwarmde borden.
  11. Bedek met de zalm en bestrijk licht met wat olijfolie.
  12. Kruid met wat peper en zout en strooi er flink wat fijngesnipperde bieslook overheen.
  13. Zet de borden heel kort in een oven op 165°C. Het is de bedoeling dat de zalm lauw wordt. Hij mag niet verkleuren.
Leg de asperges voor je spaghetti van asperges altijd plat op een snijplank als je ze schilt: zo breken ze niet in tweeën.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.