use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spaghetti met uiensaus, paddenstoelen en walnoten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Spaghetti met walnoten

Spaghetti met uiensaus, paddenstoelen en walnoten

Recepten zelf uiensaus maken met roquefort en uien. Recept vegetarische pasta spaghetti met paddenstoelen en walnoten.

Heerlijke spaghetti voorzien van een uiensaus met Roquefort, paddenstoelen, walnoten en natuurlijk Becel Original. Dit heerlijke vegetarische gerecht is voor 2 personen.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    5 min
  • Kooktijd
    20 min
  • Porties
     
    2 porties
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 3 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 250 g sperziebonen
  • 200 g gemengde paddenstoelen
  • 6 tijmtakjes
  • 40 g walnoten
  • 40 roquefort kaas
  • 2 el Becel Original (vloeibaar) (20 g)
  • 160 g volkoren spaghetti
  • 1.5 el fijngeknipte bieslook
  • extra nodig: staafmixer

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de uien en de knoflook. Maak de boontjes schoon. Ris de blaadjes tijm van de steeltjes. Maak de paddenstoelen schoon en snijd ze grof. Hak de walnoten grof. Verkruimel de roquefort.
  2. Verhit de helft van de Becel Original in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook ca. 5 minuten op een halfhoog vuur. Voeg 150 ml heet water en peper naar smaak toe en stoof ze, met en deksel op de pan, in ca. 10 minuten helemaal gaar.
  3. Bak intussen in de rest van de Becel in een andere koekenpan de paddenstoelen al omscheppen 5 minuten. Neem de pan van het vuur en schep er de tijm en peper naar smaak door.
  4. Kook gelijktijdig de volkoren spaghetti pasta in ruim water volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Kook de sperziebonen in ca. 7 minuten in een laagje water net gaar.
  5. Schep de uien met het kookvocht in een hoge kom. Voeg de roquefort en 50 ml heet water toe en pureer het met een staafmixer. Breng op smaak met peper en warm de saus kort door.
  6. Verdeel de pasta en de boontjes over de borden. Schep de uiensaus met roquefort over de pasta en verdeel er de paddenstoelen en de walnoten over. Bestrooi met de bieslook.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.