use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Spaghetti met romige preisaus, spekjes en hazelnoten
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Spaghetti met romige preisaus en spekjes

Spaghetti met romige preisaus, spekjes en hazelnoten

Deze spaghetti met romige preisaus en spekjes smaak lekker kruidig, romig en hartig en zit boordevol groenten. Het wordt vast een van jou favorieten.

Deze spaghetti met romige preisaus, spekjes en hazelnoten staat binnen een half uur op tafel. Een lekker pastagerecht met een echte wintergroente! Maar je kunt deze lekkere spaghetti met prei natuurlijk ook met zomerprei maken!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Op tijd klaar
    25 min
  • Porties
     
    4 porties
  • Moeilijkheid
    lage moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1250 g prei of 1 kg gesneden panklare prei
  • ½ el Solo Vloeibaar
  • 200 g magere spekreepjes
  • 2 - 3 el pittige currypoeder
  • 100 ml kippenbouillon (van een tablet)
  • 200 ml kookroom
  • 350 g (volkoren) spaghetti
  • zout
  • 35 g gepelde hazelnoten
  • 25 g geschaafde Parmezaanse kaas

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snijd de prei in dunne ringen, was de groenten goed en laat uitlekken. Verhit de Solo Vloeibaar in een ruime braadpan en bak de spekreepjes al omscheppend lichtbruin en knapperig. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op keukenpapier.
  2. Voeg de helft van de prei aan het bakvet toe en laat al omscheppend iets slinken. Voeg de rest van de prei en de kerriepoeder toe en bak alles al omscheppend ± 3 minuten.
  3. Schenk de bouillon en de Solo Crèmefine Cuisine erbij en breng alles aan de kook. Laat de prei in ± 5 minuten op een laag vuur net gaar stoven.
  4. Kook intussen de spaghetti in water met zout beetgaar. Hak de hazelnoten grof en rooster ze, al omschuddend, in een droge koekenpan lichtbruin en schud ze uit de pan op keukenpapier.
  5. Serveer de spaghetti met de preisaus. Strooi de spekjes en de hazelnoten erover. Geef de Parmezaanse kaas er apart bij.
Noten kun je ook heel goed in de oven roosteren. Ze worden dan gelijkmatiger bruin. Verwarm de oven voor op 200 °C. Spreid de noten uit op een stuk bakpapier en rooster ze in 5-6 minuten lichtbruin. Controleer de noten na 5 minuten roosteren en schep ze een keer om.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.