Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
afternoon tea

Spaans-Moorse amandelcitroentaart

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd35 min
  • Voorbereiding1 uur 15 min
  • Porties6 porties
goedkoop
nagerecht
Spaans
Portugees
recipe image Spaans-Moorse amandelcitroentaart
  • 200 g bloem
  • 1 snuifje zout
  • 175 g Solo
  • 1 eierdooier
  • 1 verse rozemarijn (takje)
  • 215 g suiker
  • Bloemsuiker
  • 4 citroenen
  • 4 eieren
  • 100 g amandelpoeder
  1. Maak een kuiltje in de bloem op een werkblad.
  2. Doe er 15g suiker in, de gehakte rozemarijn, het zout en 100g Solo in kleine blokjes. Bewerk met de vingers om de Solo goed te mengen. Bevochtig met een beetje water.
  3. Kneed het deeg en laat het dan minstens een uur rusten.
  4. Rol het deeg uit en leg het in een met Solo ingesmeerde taartvorm van 25 cm diameter.
  5. Beprik het deeg met een vork en bedek het met droge bonen.
  6. Bak 15 minuten in een oven van 180°.
  7. Haal uit de oven en verwijder de bonen.
  8. Verdun de eierdooier met wat water en bestrijk er de rand van de taart mee met behulp van een borsteltje.
  9. Rasp de schil van 2 citroenen en pers ze.
  10. Smelt de Solo. Meng in de volgende volgorde: rest van de suiker,schilletjes, citroensap, gesmolten Solo, eieren en amandelpoeder.
  11. Giet het mengsel over het gare deeg.
  12. Strijk het oppervlak mooi glad.
  13. Zet 20 minuten in de warme oven. Laat daarna afkoelen.
  14. Schil de 2 citroenen tot op het vruchtvlees en snij ze in plakjes.
  15. Schik ze op de taart en werk af met bloemsuiker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.