nagerecht
Soufflé van verse kaas en pompoen
Geef score
Kooktijd20 min
Voorbereiding
Porties

- 200 g suiker
- 3 eetlepels suiker
- 40 g Solo
- Solo om de vormen in te smeren
- 2 dl melk
- 40 g bloem
- 400 g pompoen
- 2 kaneelstokjes
- 100 g verse kaas
- 3 eieren
- 75 g noten
- muntblaadjes
- Laat het pompoenvlees met de kaneelstokjes en de suiker in een pan met dikke bodem en 1 glas water afgedekt op zeer zacht vuur garen.
- Verwijder de kaneelstokjes, mix glad.
- Voeg dan de Solo, de melk, de bloem en de kaas toe.
- Splits de eierdooiers van de eiwitten en voeg de dooiers aan de bereiding toe.
- Klop de eiwitten zeer stevig op met 3 lepels suiker en spatel ze voorzichtig door de bereiding.
- Smeer de vormpjes in met Solo en verdeel er het deeg in.
- Schuif ze 20 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
- Maal de noten zeer fijn.
- Bestrooi de soufflés met de noten en versier met de muntblaadjes.
