feestelijk
Sorbet van framboos met bladerdeegtaartje framboos
Geef score
Kooktijd15 min
Voorbereiding
Porties

- frambozensorbet
- 10 g Solo
- 500 g frambozen
- 3 soeplepels light room
- 1 soeplepel poedersuiker
- 120 g frambozenkonfituur
- Solo Vloeibaar voor de vormpjes
- 250 g bladerdeeg
- 1 ei
- 2 eidooiers
- Laat de oven voorverwarmen op 180°.
- Plaats de bladerdeeg in de zes met Solo vloeibaar ingesmeerde bakvormpjes en plaats ze gedurende 30 minuten in de koelkast.
- Bedek ze met bakpapier. Laat ze 5 minuten voorbakken in de oven.
- Haal er het bakpapier terug af en verdeel de frambozen over de taartjes en plaats ze nog eens 5 minuten in de oven om de frambozen wat op te warmen.
- Meng een ei met 2 eigelen en voeg er de poedersuiker en de light room aan toe.
- Giet dit mengsel over de frambozen.
- Nogmaals 5 minuten in de oven maar hou wel de evolutie van de crème in het oog.
- Op de bodem van elk bord, doe je wat frambozenconfituur.
- Plaats daarop het taartje en op het taartje 1 grote bol van de sorbet.
