voorgerecht
Soep van gebraden herfstgroenten
Geef score
Kooktijd35 min
Voorbereiding
Porties

- 50 g pompoenzaadjes (gepeld en geroosterd)
- 500 ml water
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- 1 koffielepel chilivlokken
- 1 blokje Knorr finesse groentenbouillon
- 1 aardappel
- 1 paprika in reepjes gesneden
- 500 g pompoen vruchtvlees
- 1 koffielepel chilipoeder
- 2 koffielepels komijn
- 2 teentjes look
- 1 ui
- Verwarm de oven op 230° voor.
- Doe alle groenten in een grote, ondiepe ovenschotel.
- Voeg de Solo en knoflook samen en besprenkel er de bovenkant van de groenten mee.
- Bak ze gedurende 15 tot 20 minuten terwijl u ze een keer doorroert, totdat de groenten gaar zijn wanneer u er een vork in prikt.
- Los ondertussen het bouillonblokje in het water op.
- Doe de helft van de groenten in een keukenmixer of blender en giet er 1 kopje groentebouillon bij.
- Mix totdat u een bijna gladde massa verkrijgt. Giet in een grote kookpot. Doe hetzelfde met de rest van de groenten en 1 kopje groentebouillon.
- Doe de rest van de bouillon, de komijn en de chilivlokken in de kookpot.
- Breng op een matig vuur aan de kook en roer regelmatig om.
- Serveer de soep in soepkommen. Bestrooi met kaas en pompoenzaadjes.
