use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Snelle miniquiches met pompoen en gorgonzola
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Snelle miniquiches met pompoen en gorgonzola

Snelle miniquiches met pompoen en gorgonzola

Recept van Helen Verhelst
Weinig tijd vandaag? Dan zijn deze miniquiches met pompoen en gorgonzola echt een lifesaver! Je zal versteld staan hoe vlot je dit op tafel zet.

Recept van Helen Verhelst
Weinig tijd vandaag? Dan zijn deze miniquiches met pompoen en gorgonzola echt een lifesaver! Je zal versteld staan hoe vlot je dit op tafel zet.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Op tijd klaar
    35 min
  • Porties
     
    3
  • Moeilijkheid
    gemiddelde moeilijkheid

Ingrediënten
 

  • 1 vel bladerdeeg
  • 150 g pompoen
  • 1 pastinaak (in blokjes)
  • 1 rode ui
  • 1 teentje look
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 100 g gorgonzola
  • 2 eieren
  • 60 ml Solo Crèmefine Licht
  • Solo Vloeibaar
  • Peper en zout

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm je oven voor op 175 graden en smeer ondertussen de taartvormpjes in met Solo vloeibaar.
  2. Steek rondjes uit het bladerdeeg en leg ze in de taartvormpjes. Giet bovenop elke bodem wat bakbonen of linzen, zodat het deeg niet rijst tijdens hebt bakken.
  3. Bak de bladerdeegbodems gedurende 15 minuten in de oven. Laat nadien eventjes afkoelen.
  4. Schil de pompoen en de pastinaak en snijd ze in kleine blokjes. Kook ze enkele minuten in gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.
  5. Snijd de rode ui en het teentje knoflook fijn en stoof ze kort aan in Solo vloeibaar. Voeg daarna de pompoen en de pastinaak toe.
  6. Kluts de eieren los en meng met Solo Crèmefine Cuisine. Breng op smaak met peper, zout en tijm.
  7. Vul de taartjes met de groenten en met het mengsel van de losgeklopte eieren.
  8. Verkruimel de gorgonzola over de quiches en bak in de oven gedurende 15 minuten.
  9. Serveer warm of lauw!

TIP

Maak je liever één grote quiche? Dat kan! Gebruik dezelfde ingrediënten, maar bak hem 40 minuten.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.