use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Scones met avocado
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Scones met avocado

Scones met avocado

Met deze scones met avocado zet je een bijzonder borrelhapje op tafel. Lekkere hartige scones met pecorino of Brugge kaas en getopt met bieslookroom, krokant spek en zacht romige avocado! Hartige scones smaken ook heerlijk bij de brunch!

Heb je al eens scones met avocado gemaakt? Met dit recept maak je een heerlijke hartige variant op deze Britse lekkernij. Op smaak gebracht met een pittige kaas en getopt met kruidige bieslookroom, krokant spek en zacht romige avocado een heerlijk borrelhapje of aanvulling op een brunchbuffet.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    1 uur
  • Porties
     
    12 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g bloem
  • 3 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 110 g Solo Patisserie
  • 75 g pecorino kaas of Oud Brugge kaas
  • 2 el fijngehakte verse dille
  • 185 ml karnemelk
  • 1 avocado
  • 6 plakjes ontbijtspek
  • 12 sprietjes bieslook
  • 1 flesje Solo Crèmefine Vol
  • versgemalen peper
  • zeezout
  • Extra nodig: deegrol, bakpapier, bakplaat

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Zeef de bloem met het bakpoeder en een snufje zout boven een grote mengkom. Wrijf de Solo en de kaas met de vingers door de bloem tot een kruimelig mengsel. Doe er de gehakte dille en de karnemelk bij.
  2. Stort het deeg op een met bloem bestoven werkblad. Vorm er een bal van en rol uit tot een deeglap van ongeveer 15 bij 25 cm. Leg de lap met de lange zijde naar je toe en vouw beide uiteinden tot de middellijn. Vouw dubbel in de breedte en rol opnieuw uit tot een deeglap van 15 bij 25 cm.
  3. Steek cirkels van 4 cm diameter uit het deeg. Kneed de restjes van het deeg samen, rol het deel opnieuw uit en steek er nog meer rondjes uit, tot je deeg verwerkt is.
  4. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat (3 cm uit elkaar) en zet 20 minuten in de koelkast. Verwarm intussen de oven voor tot 220 °C.
  5. Leg voor de topping het spek op een bakplaat met bakpapier en laat kort drogen in de oven. Klop de Solo Crèmefine Patisserie los. Knip de bieslook fijn en spatel hem erdoor. Breng op smaak met peper en zout en laat opstijven in de koelkast.
  6. Neem de scones uit de koelkast en bak ze in 10-12 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen op een taartrooster.
  7. Pel en ontpit de avocado en snijd het vruchtvlees in stukjes. Serveer de scones met een lepel van de kruidenroom, stukjes avocado, een reepje gedroogd spek en een sprietje bieslook
Karnemelk geeft een friszure toets aan je scones. Liever niet? Gebruik gewone koemelk, amandelmelk of sojamelk.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.