use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Scones met aardbeienconfituur en slagroom
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Scones met aardbeienconfituur en slagroom

Scones met aardbeienconfituur en slagroom

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    15 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 250 g zelfrijzend bakmeel
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 0.5 koffielepel zout
  • 50 g Solo
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 2 eetlepels suiker
  • 0.75 dl melk
  • 125 ml slagroom
  • 0.5 pot aardbeienconfituur
  • 1 ei

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 225 °C of gasovenstand 5.
  2. Bekleed een bakblik met bakpapier.
  3. Zeef het bakmeel met het bakpoeder en het zout boven een kom.
  4. Voeg vanillesuiker en suiker toe.
  5. Snij de Solo in kleine stukjes en haal dan de Solo door de bloem.
  6. Klop het ei met de melk los; bewaar 1/2 eetlepel en schenk de rest bij het bloemmengsel.
  7. Kneed het geheel tot een samenhangende rol.
  8. Verdeelin 8 stukken, leg ze op het bakblik en bestrijk ze met de rest van de melk.
  9. Bak de scones in het midden van de oven in ca. 10 minuten lichtbruin.
  10. Haal ze uit de oven en laat ze op de rooster afkoelen.
  11. Klop de slagroom stijf en serveer de scones met de confituur en de slagroom.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.