use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Scones
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Scones

Scones

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 225 g zelfrijzende bloem
  • 1 koffielepel zout
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 100 g Solo in blokjes gesneden
  • 50 g griessuiker
  • 2 eieren
  • karnemelk
  • 0.5 dl melk
  • 150 g zure room
  • frambozenjam

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Meng de bloem, het zout en het bakpoeder. Voeg de Solo en de suiker toe.
  3. Mix om een soort van zanddeeg te verkrijgen.
  4. Voeg een ei toe en vervolgens zoveel karnemelk als nodig om het deeg wat smeuïger, maar niet vloeibaar te maken.
  5. Stort het deeg op een met bloem bestrooid oppervlak.
  6. Kneed het snel zodat het niet ‘zwaar' wordt.
  7. Rol het deeg uit op een dikte van ongeveer 1,5 cm .
  8. Snij cirkels uit met een uitsteekvorm van 6 cm.
  9. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de scones op.
  10. Klop het resterende ei met de melk los en bestrijk de scones met dit mengsel om ze een mooie goudgele kleur te geven.
  11. Zet ze in de oven en bak 15 minuten.
  12. Laat de scones afkoelen op een rooster.
  13. Snij de scones net voor het opdienen in de breedte door.
  14. Besmeer ze met een laagje zure room en frambozenjam.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.