use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Schelvis in ’t groen met krieltjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd30 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Schelvis in ’t groen met krieltjes
  • 4 schelvisfilets
  • 400 ml visbouillon (van 1 tablet Knorr visbouillon)
  • 12 krielaardappeltjes
  • 1 zachtkokende aardappel
  • 2 uien
  • 1 bol look
  • 1 fles droge witte wijn
  • 1 bosje verse dragon
  • 2 bosje verse platte peterselie
  • 1 bosje verse basilicum
  • 1 schaaltje verse kervel
  • Solo vloeibaar
  1. Schil de krielaardappeltjes en kook ze gaar in gezouten water.
  2. Pocheer de schelvisfilets kort in de visbouillon. Haal ze voorzichtig uit het pocheervocht met een schuimspaan. Houd de filets warm in een schaal in de oven op 100 graden, met enkele eetlepels van het pocheervocht, zodat ze niet uitdrogen.
  3. Pel de uien, snijd ze fijn en stoof ze aan in een eetlepel Solo vloeibaar, zonder ze te kleuren.
  4. Bevochtig de ui met het pocheervocht van de vis en witte wijn. Snijd een zachtkokende aardappel in kleine blokjes en voeg ze toe aan de soeppan. Laat een tiental minuten zachtjes koken, tot de aardappelblokjes gaar zijn.
  5. Maak de verse kruiden schoon, snij ze grof en doe ze in een blender. Overgiet ze met de licht afgekoelde soep en mix alles goed.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.