use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Schelpjespasta met kipblokjes in mascarponesaus
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Schelpjespasta met kipblokjes in mascarponesaus

Schelpjespasta met kipblokjes in mascarponesaus

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    10 min
  • Kooktijd
    25 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 dubbele kipfilet
  • Solo
  • peper en zout
  • basilicum
  • cayennepeper
  • lookpoeder
  • 250 g oesterzwammen versnipperd
  • 100 ml witte wijn
  • 250 ml kippenbouillon
  • scheutje whisky
  • scheutje tomatenpuree
  • 1 gesnipperde ui
  • 1 teentje gesnipperde look
  • 250 g mascarpone
  • 100 g erwtjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Snij de kipfilet in blokjes en bak ze krokant in wat Solo.
  2. Kruid met peper, zout, basilicum, cayennepeper en lookpoeder.
  3. Verhit in een andere pan Solo en fruit hierin de ui en de knoflook.
  4. Voeg hierbij de versnipperde oesterzwammen en laat goed doorbakken.
  5. Voeg kruiden toe (peper, zout, cayennepeper en basilicum) en blus met de witte wijn.
  6. Voeg de kippenbouillon toe en laat dit alles tot 1/3 inkoken.
  7. Doe er dan de erwtjes en de kipblokjes bij.
  8. Voeg de tomatenpuree en het scheutje whisky toe en breng terug aan de kook.
  9. Ten slotte roer je er lepel per lepel de mascarpone onder.
  10. Serveer met grote schelppasta (conchiglioni).

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.