Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Scampis met spinazie-kruidensaus en rijst

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd8 min
  • Voorbereiding20 min
  • Porties4 porties
gemiddeld
voorgerecht
hoofdgerecht
vis
recipe image Scampis met spinazie-kruidensaus en rijst
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 citroen
  • Zout
  • 0.5 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 200 g bladspinazie met room
  • peper
  • 100 g rijst
  • 300 g grote garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels light room
  1. Kook de rijst in voldoende water met een beetje zout.
  2. Laat de spinazie met de wijn en de light room garen.
  3. Breng ze op smaak met wat citroensap met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
  4. Verhit de Solo in een pan en braad de scampi's samen met het fijngehakte teentje knoflook.
  5. Ondertussen kan u de spinazie zéér fijn mixen tot een schuimige saus ontstaat.
  6. Schik de rijst in een kransje op een bord, leg hierin de garnalen en besprenkel deze met wat van de braadjus met de knoflook.
  7. Giet het spinazieschuim erover.
U kan het bord verder versieren met verse kruiden. Enkele geroosterde pijnboompitten maken het werk meer dan af.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.