use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Scampis met spinazie-kruidensaus en rijst
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Scampis met spinazie-kruidensaus en rijst

Scampis met spinazie-kruidensaus en rijst

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    20 min
  • Kooktijd
    8 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 citroen
  • Zout
  • 0.5 theelepel Provençaalse kruiden
  • 1 eetlepel Solo Vloeibaar
  • 200 g bladspinazie met room
  • peper
  • 100 g rijst
  • 300 g grote garnalen
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels light room

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Kook de rijst in voldoende water met een beetje zout.
  2. Laat de spinazie met de wijn en de light room garen.
  3. Breng ze op smaak met wat citroensap met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
  4. Verhit de Solo in een pan en braad de scampi's samen met het fijngehakte teentje knoflook.
  5. Ondertussen kan u de spinazie zéér fijn mixen tot een schuimige saus ontstaat.
  6. Schik de rijst in een kransje op een bord, leg hierin de garnalen en besprenkel deze met wat van de braadjus met de knoflook.
  7. Giet het spinazieschuim erover.
U kan het bord verder versieren met verse kruiden. Enkele geroosterde pijnboompitten maken het werk meer dan af.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.