use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Scampi met champignons
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Scampi met champignons

Scampi met champignons

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    50 min
  • Kooktijd
    10 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 4 tomaten
  • gorf zee zout
  • peper van de molen
  • 2 takjes verse tijm
  • 1 koffielepel fijne suiker
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 50 g Solo
  • 20 rauwe scampi's
  • 500 g champignons
  • 1 uitje
  • 1 teentje look
  • platte peterselie

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Verwarm de oven voor op 125 °C. Was en droog de tomaten.Halveer ze en leg ze op een bakplaat en bestrooi de snijkanten met wat zeezout, peper van de molen, verse tijmblaadjes, wat suiker en enkele druppels olijfolie. Schuif de bakplaat in de oven en bak ze gedurende een uur.
Bereiding
  1. Pel intussen de scampi maar laat de staartvin zitten.
  2. Reinig de paddestoelen en snij ze kleiner.
  3. Pel het uitje en de look en snipper fijn.
  4. Een tiental minuten voor de tomaten voldoende gekonfijt zijn, roerbak je de paddestoelen met de ui en de look in Solo.
  5. Kruid met peper en zout.
  6. Doe hetzelfde met de scampi, in een andere pan met Solo.
  7. Schik de paddestoelen, scampi en 2 halve tomaten op 4 borden.
  8. Werk af met peterselieblaadjes en dien dadelijk op.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.