use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Scampi en spinazie in bladerdeeg
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Scampi en spinazie in bladerdeeg

Scampi en spinazie in bladerdeeg

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Op tijd klaar
    30 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 1 bladerdeeg taartbodem
  • Solo Vloeibaar
  • 2 dl light room
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • peper en zout
  • cayennepeper
  • 500 g bladspinazie
  • 2 sjalotten
  • bieslook
  • 16 scampi
  • 1 muskaatnoot

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

Voorbereiding
  1. Warm de oven voor op 180°.
Bereiding
  1. Steek 12 rondjes uit het bladerdeeg van 9 cm diameter. Beprik de plakjes met een vork bak ze opeen met Solo ingesmeerde bakplaat goudgeel in de oven.
  2. Pel de scampi. Verwijder het darmkanaal met de punt van een mesje.
  3. Spoel de spinazie meermaals in overvloedig water en laat uitlekken.
  4. Stoof de sjalotsnippers glanzend in een steelpan in een noot Solo. Voeg de spinazie toe en stoof zacht. Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot. Lek uit en houd warm.
  5. Roerbak de scampi kort in Solo en breng op smaak met zout en peperen versnipperde bieslook . Hou warm.
  6. Doe de tomaten puree met de light room in de pan van de scampi , kruid met peper en zout en laat indikken. Breng verder opsmaak met cayennepeper.
  7. Schik op ieder bord koekjes , spinazie en scampi in afwisselende lagen en lepel er de saus langs.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.