hoofdgerecht
Salade van rauwe venkel met gegrilde geitenkaas
Geef score
Kooktijd12 min
Voorbereiding
Porties

- zout
- 100 g rucola of veldsla
- 2 eetlepels Solo Vloeibaar
- 2 knollen venkel
- citroen
- 8 eetlepels Bertolli Extra Vergine
- 200 g zachte geitenkaas
- 3 eetlepels vloeibare honing
- 1 handje zwarte olijven
- paar walnoten
- peper
- Was de venkel grondig.
- Verwijder stronk en bovenkant en snij in dunne plakjes.
- Pers de citroen uit en meng 4 eetlepels sap met de olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
- Was de rucola en schik aan de bovenkant van een groot bord.
- Leg in het midden de plakken venkel.
- Bestrooi met de vinaigrette. Verwarm de grill voor.
- Snij de kaas in plakken en leg op een bakblik dat met de Solo Vloeibaar is ingewreven.
- Schenk de honing er bovenop.
- Grill tot de bovenkant mooi bruin is.
- Leg de kaasplakken op de venkelsalade en garneer met wat zwarte olijven en walnoten.
