use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Salade van nieuwe aardappelen en piepkuiken met tijm en citroen
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Salade van nieuwe aardappelen en piepkuiken met tijm en citroen

Salade van nieuwe aardappelen en piepkuiken met tijm en citroen

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    15 min
  • Kooktijd
    45 min
  • Porties
     
    4

Ingrediënten
 

  • 2 eetlepels Solo op kamertemperatuur
  • 4 eetlepels waterkers
  • 2 sjalotjes
  • 4 eetlepels peterselie
  • 4 eetlepels witte wijnazijn
  • 4 eetlepels witte wijn
  • 100 g Solo
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • 4 piepkuikens
  • 1 onbespoten citroen
  • 4 takjes verse tijm
  • 1 kg krieltjes
  • 4 eetlepels kappertjes

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Laat de kuikens op kamertemperatuur komen.
  2. Rasp de citroenschil en snij de citroen in vieren.
  3. Meng de schil met de takjes tijm en de helft van de Solo.
  4. Doe dit mengsel onder het vel van de kuikens.
  5. Schuif een kwart van de citroen en eventueel nog wat extra tijm in de buikholte.
  6. Bestrooi de kuikens met zout en peper.
  7. Bak ze 30 minuten in een oven van 200° C.
  8. Verlaag de temperatuur na een kwartier naar 175° C.
  9. Schrob intussen de aardappels goed schoon en kook ze gaar in hun schil.
  10. Snipper de sjalotjes en snij de waterkers en de peterselie fijn.
  11. Meng de azijn, de wijn en de Solo.
  12. Verwarm deze saus maar laat niet koken.
  13. Schil de nog hete aardappels. Snij ze in plakjes en doe in een schaal.
  14. Giet de warme saus over de aardappeltjes. Meng de kruiden en de sjalotjes erdoor.
  15. Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
  16. Schik de aardappelsalade op een bord.
  17. Leg het piepkuiken ernaast en garneer met de kappers.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.