Salade van nieuwe aardappelen en piepkuiken met tijm en citroen
Geef score
Kooktijd45 min
Voorbereiding
Porties

- 2 eetlepels Solo op kamertemperatuur
- 4 eetlepels waterkers
- 2 sjalotjes
- 4 eetlepels peterselie
- 4 eetlepels witte wijnazijn
- 4 eetlepels witte wijn
- 100 g Solo
- zout en versgemalen zwarte peper
- 4 piepkuikens
- 1 onbespoten citroen
- 4 takjes verse tijm
- 1 kg krieltjes
- 4 eetlepels kappertjes
- Laat de kuikens op kamertemperatuur komen.
- Rasp de citroenschil en snij de citroen in vieren.
- Meng de schil met de takjes tijm en de helft van de Solo.
- Doe dit mengsel onder het vel van de kuikens.
- Schuif een kwart van de citroen en eventueel nog wat extra tijm in de buikholte.
- Bestrooi de kuikens met zout en peper.
- Bak ze 30 minuten in een oven van 200° C.
- Verlaag de temperatuur na een kwartier naar 175° C.
- Schrob intussen de aardappels goed schoon en kook ze gaar in hun schil.
- Snipper de sjalotjes en snij de waterkers en de peterselie fijn.
- Meng de azijn, de wijn en de Solo.
- Verwarm deze saus maar laat niet koken.
- Schil de nog hete aardappels. Snij ze in plakjes en doe in een schaal.
- Giet de warme saus over de aardappeltjes. Meng de kruiden en de sjalotjes erdoor.
- Breng op smaak met zout en versgemalen zwarte peper.
- Schik de aardappelsalade op een bord.
- Leg het piepkuiken ernaast en garneer met de kappers.
