Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
voorgerecht

Salade van krab met mandarijntjes, gedroogde chorizo en vanilledressing

Beetje in vakantiestemming? Fiks deze zonnige salade van krab en mandarijntjes en waan je meteen op een terrasje in Spanje. ¡Vamonos!

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd35 min
  • Voorbereiding3 uur
  • Porties4 porties
duur
voorgerecht
hoofdgerecht
Spaans
recipe image Salade van krab met mandarijntjes, gedroogde chorizo en vanilledressing
  • 200 g krabvlees
  • 4 mandarijntjes
  • 125 g chorizo in dunne plakjes
  • 80 g geraspte parmezaan
  • 2 bosjes rucola
  • 1 potje gedroogde tomaten
  • 30 g pijnboompitten
  • 2 dl mandarijnsap
  • 2 cl witte wijnazijn
  • 3 cl sesamolie
  • zout
  • 1 vanillestokje
  • peper
  1. Droog de plakjes chorizo de dag voordien gedurende enkele uren in een oven van ongeveer 50°C.
  2. Pel de mandarijntjes en ontdoe de segmenten zorgvuldig van hun witte vliesjes.
  3. Spoel de rucola en laat uitlekken op een keukendoek.
  4. Gril de pijnboompitten mooi bruin in een braadpan met antiaanbaklaag.
  5. Bereid de vinaigrette: breng het sap van de mandarijnen, het overlangs doorgesneden vanillestokje en de witte wijnazijn aan de kook en laat zachtjes trekken tot er een stroop ontstaat.
  6. Voeg dan de sesamolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  7. Neem een cirkel van 12 cm diameter en bouw de salade luchtig op met mandarijnpartjes, chorizo, parmezaan, rucola, in stukjes gesneden krabfilet en gedroogde tomaten.
  8. Strooi wat pijnboompitten op de salade en omring het geheel met vinaigrette.
Chorizo is er in milde en pittige versie. Gebruik voor deze salade van krab en mandarijntjes wat jij het lekkerst vindt.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.