use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Salade van geroosterde peer met amandelen en dragon

Peer, pittige kaas en amandelen maken van deze salade met geroosterde peer een echte topper. Zet hem in 1-2-3 op tafel en bewijs dat slaatjes ook in de herfst overheerlijk kunnen zijn.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd20 min
  • Porties
     
    4 porties
recipe image Salade van geroosterde peer met amandelen en dragon
  • 4 peren
  • ingelegde uitjes
  • 4 kropjes little gem-sla
  • Chaource-kaas (of een andere pittige witte kaas)
  • 50 g amandelen
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 snuifje fleur de sel
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 el Solo
  • Dressing:
  • 1 el dragon
  • 4 el mayonaise
  • 2 el zure room
  • versgemalen peper
  1. Snijd de kropjes little gem doormidden. Halveer de peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in plakken.
  2. Grill de little gem (alleen het snijvlak, ingeborsteld met wat Solo vloeibaar) en de plakjes peer kort goudbruin. Verwarm een koekenpan zonder vetstof en rooster de amandelen kort op hoog vuur. Werk af met chilipoeder, paprikapoeder en fleur de sel.
  3. Meng de mayonaise en de zure room. Snipper de dragon en meng hem door de saus. Werk af met versgemalen peper.
  4. Verdeel de geroosterde peren en de slakropjes over borden. Dien de perensalade lauwwarm op, samen met de dressing, de uien, de Chaource-kaas en geroosterde amandelen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.