Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
hoofdgerecht

Salade Niçoise

Olijfjes, tonijn, provençaalse kruiden… In elke hap van deze salade niçoise proef je de Zuid-Franse zon. Zet 'm zelf in een handomdraai op tafel en geniet.

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd10 min
  • Voorbereiding10 min
  • Porties4 porties
goedkoop
hoofdgerecht
Frans
salade
recipe image Salade Niçoise
  • 1 blik tonijn op eigen nat
  • 2 eetlepels azijn
  • Provençaalse kruiden
  • 4 porties sla
  • 6 tomaten
  • 1 ui
  • olijven (zwarte)
  • 8 eetlepels extra vergine olijfolie
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 blik artisjokharten
  1. Laat de vis en de artisjokharten goed uitlekken.
  2. Pel en snij de ui in plakjes.
  3. Roer de olijfolie met de azijn en de mosterd tot een gladde dressing.
  4. Breng deze op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.
  5. Schik de sla met de tomaten op de borden.
  6. Verdeel er de vis, de artisjokharten en de olijven over.
  7. Schik er de tomaten bij. Lepel er de saus over en dien op.
Gebruik voor je salade niçoise liefst ontpitte olijven. Dat eet wat makkelijker.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.