hoofdgerecht
Salade met tonijn
Geef score
Kooktijd15 min
Porties

- 300 g peulerwten
- 4 eieren
- 2 kleine rode uien
- 0.5 bosje peterselie
- blaadjes kropsla
- 20 zwarte olijven, ontpit
- 1 bakje kerstomaatjes
- 1.5 el kappertjes
- 4 verse tonijnfilets (à 100 g)
- 1 el olijfolie
- 6 el Aceto Balsamico di Modena
- zwarte peper uit de molen
- zeezout
- Haal de peulerwten af en kook ze in een bodempje water met wat zout gaar. Kook de eieren ca. 5 minuten, zodat het geel nog iets zacht is. Pel en halveer ze. Pel de uien en snijd ze in ringen. Hak de peterselie. Halveer de tomaatjes.
- Leg de slablaadjes op de borden. Meng de sugar snaps peulerwten met de olijven, peterselie, tomaatjes en kappertjes en verdeel dit over de sla.
- Klop de olie met de azijn tot een dressing en breng deze op smaak met peper en zout. Sprenkel de dressing over de salade.
- Verhit de olie in een pan en bak de tonijnfilets 30 à 45 seconden per kant. Bestrooi de vis met zout en peper.
- Leg de tonijn en het ei op de salade en serveer direct.
