Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Roer in een kom de mosterd met de azijn glad en schenk er vervolgens al roerend de olie bij. Bak de plakjes spek krokant in een beetje vloeibare margarine. Meng de slasoorten door de dressing en verdeel over 4 borden.
Verhit in een kleine koekenpan of in een steelpan de olie tot 180°C. Breek 1 ei* in een kopje. Roer nu met de achterkant van een houten lepel voorzichtig in de hete olie, zodat er een draaikolkje ontstaat.
Laat hierboven het ei langzaam in de olie glijden en laat het gedurende ongeveer 2 minuten krokant en goudgeel worden aan de buitenkant, terwijl de binnenkant zacht blijft.
Neem het ei met een schuimspaan uit de olie, laat het goed uitlekken en leg het vervolgens zachtjes op de salade. Frituur alle eieren op dezelfde manier.
Strooi de croutons en de verkruimelde plakjes spek over de eieren.
* De eieren voor deze salade moeten absoluut vers zijn. Hoe verser het ei, hoe beter het te pocheren of te frituren is.