use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Saffraanrisotto met rivierkreeftjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Saffraanrisotto met rivierkreeftjes

Saffraanrisotto met rivierkreeftjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Kooktijd
    30 min
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 el olijfolie
  • 300 g risottorijst
  • 2 dl witte wijn
  • 5 dl Knorr Bouillon Finesse Vis
  • 300 g gekookte rivierkreeftjes
  • 100 g mascarpone
  • zeezout, versgemalen peper

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Verhit 3 eetlepels olijfolie en fruit de snippers hierin gedurende ongeveer 2 minuten. Schep de rijst erdoor en fruit zachtjes tot de rijstkorrels glazig zijn.
  2. Roer de wijn en de saffraan erdoor en blijf roeren tot het vocht is opgenomen. Voeg dan een soeplepel hete bouillon toe en roer weer tot het vocht is opgenomen. Herhaal dit met de rest van de bouillon.
  3. Proef of de rijst gaar is. Als dit niet zo is, voeg dan steeds kleine beetjes heet water toe tot de korrels wel gaar zijn. Schep er de rivierkreeftjes, de mascarpone en een scheut olijfolie door en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.