use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes

Schrijf je in voor de Solo nieuwsbrief!

Inschrijven
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
recipe image Saffraangebakjes
Save
Saved
Recept bewaard unsaved

Saffraangebakjes

Saffraangebakjes

Geef score

Has average rating

Total rating count

  • Voorbereiding
     
     
    45 min
  • Kooktijd
    1 uur
  • Porties
     
    4 porties

Ingrediënten
 

  • 175 g Solo
  • 0.5 l melk
  • 50 g gist
  • 0.5 koffielepel zout
  • 115 g suiker
  • 1 g saffraan
  • 2 eieren
  • 50 g rozijnen
  • 300 g bloem

Voedingsrichtlijnen (per portie)

vrijwaring

Bereidingswijze
 

  1. Smelt de Solo smelten en voeg de melk toe.
  2. Verwarm tot 37 °C en voeg dan gist, zout, suiker, saffraan, ei en rozijnen toe.
  3. Voeg de bloem toe en kneed tot het deeg loskomt van de kom.
  4. Bestrooi het deeg met een beetje bloem en dek af met een doek. Laat het deeg 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  5. Kneed het deeg nogmaals door tot het elastisch is.
  6. Maak achtvormige gebakjes met het deeg en werk ze af met enkele rozijnen (zie foto).
  7. Leg de gebakjes op bakpapier en laat ze nogmaals 30 minuten rijzen tot ze verdubbeld zijn in grootte.
  8. Bak de gebakjes 30 minuten op 225 °C. Bestrijk de gebakjes met het andere ei en bak ze nogmaals 5 à 10 minuten.
  9. Laat de gebakjes afkoelen onder een doek alvorens ze op te dienen.

Wat voor score geef jij dit recept?

CloseButton

Log in om recepten te bewaren

Om recepten te kunnen bewaren moet u inloggen of als u nog geen account heef er een aanmaken.