hoofdgerecht
Rundvleesreepjes met olijven, stoemp van Ratte-aardappelen met verse kruiden
Geef score
Kooktijd30 min
Porties

- 1 dikke vleestomaat
- 50 g zwarte olijven (evt. ontpit)
- 1 el basilicumblaadjes
- 2 el olijfolie
- 200 g Ratte du Touquet aardappelen
- 1 l gevogeltefond of kippenbouillon van 2 Knorr-bouillonblokjes
- enkele druppels notenolie
- 1 el gehakte groene kruiden (bladpeterselie, dille en koriander)
- 1 el Solo Vloeibaar
- 2 dikke biefstukjes a 200 g
- 1 takje rozemarijn
- Was de tomaat, snijd ze in fijne dobbelsteentjes en doe ze in een kom. Voeg de zwarte olijven en de fijngesneden basilicumblaadjes toe. Werk af met wat olijfolie.
- Schil de Ratte-aardappelen en was ze. Neem een kookpot en giet er de gevogeltefond in. Voeg de aardappelen toe en kook ze gaar.
- Giet de aardappelen af, laat ze even drogen en voeg een eetlepel Solo vloeibaar, enkele druppels notenolie, een snuifje zout en wat versgemalen peper toe. Pureer grof met een vork.
- Was de groene kruiden, snipper ze fijn en meng ze voorzichtig onder de stoemp. Houd warm.
- Verhit een grilpan en doe er een eetlepel Solo vloeibaar in. Gril de biefstukjes aan beide kanten tot ze de gewenste gaarheid hebben (2 minuutjes aan elke kant is ideaal).
- Verdeel de biefstukjes in fijnje reepjes en serveer ze op een bedje van de stoemp samen met een lepel van de zuiderse tomaten-olijfsalsa. Werk af met een plukje rozemarijn.
